- Bring meg hjem til Flekkerøya
01
.
2
2024
-
9:59

- Bring meg hjem til Flekkerøya

Sånn skal et lokalhistorisk arrangement være! Sang, film, foto, fullt hus, latter og historier fra arkiv og lokalhistoriker. Tusen takk til Flekkerøy.

- Bring meg hjem til Flekkerøya.

Med disse ordene sang Harald Nilsen i gang arrangementet på Flekkerøy. Lørdag 27. januar gjestet Arkivsenter sør og Arkivverket Flekkerøy museum. I samarbeid med historielaget hadde vi invitert til lokalhistorisk dag.

Og det var liten tvil om at dette var noe både flekkerøyboere og andre ville få med seg. Fullt hus - rundt 100 mennesker, var samlet for å mimre og lære om øyas historie.

Sang og foredrag

No items found.

Etter to sanger fra Nilsen, tok Bård Raustøl fra Arkivsenter sør over ordet. Han viste dokumenter og bilder, og fortalte om Flekkerøy som en del av Oddernes kommune. Her var han innom skole, elektrisitet, veiutbygging, ferjeforbindelse med mer.

Kollega i Statsarkivet, Thomas Olsen, fortalte deretter om øyas fiskeri- og kystkulturhistorie. Her fikk han frem latter i salen da han spilte av lydopptak med intervju fra kjente flekkerøyfolk.

Etter en liten pause med kaffe og vafler, var det tid for foto og film. Anne Smith Lorentz ved Arkivsenter sør, fikk god hjelp med de mange fotografiene som ikke var merket med noen informasjon. Både steder og personer ble gjenkjent. Noen av de avfotograferte personene satt til og med i salen.

Lokalhistoriker Steinar Kristiansen fikk avslutte dagen med bilder, dramatiske historier og glimt fra tidligere bøker om Oksøy, Krageviga og idylliske Flekkerøy.

Lokalhistoriker

No items found.