Strålende studietur via Sverige
04
.
7
2022
-
10:22

Strålende studietur via Sverige

Vi takker Vestfoldarkivet og Oslo byarkiv for at de tok oss svært godt imot og delte sine kunnskaper og erfaringer. Ni ansatte fra Arkivsenter sør er fornøyd med det faglige og det sosiale en slik tur gir.

Av
Anne Smith Lorentz

Det har vært hos oss, som hos mange andre de siste årene: Koronaen har fått konsekvenser, både når det gjelder fysiske faglige møter og sosialt samvær. Endelig var det nå åpning for både det ene og det andre.

Mandag 20. juni reiste vi østover og stoppet i Sandefjord hos Vestfoldarkivet. Her ble vi møtt av avdelingsdirektør Karianne Schmidt Vindenes, IT-rådgiver Rolf Holte og rådgiverne Heidi Meen og Ingrid Nøstberg. Vi fikk høre om ulike prosjekter de holder på med, og vi hadde gode samtaler rundt bordet om tema innen faget som vi er alle er opptatt av. Det var spesielt interessant å høre om erfaringer de har med å være tilknyttet museet, slik de er i Vestfold. Vi avsluttet med en runde i lokalet, med magasin, ordningsrom, skannerom og lesesal.

Vestfoldarkivet i Sandefjord

No items found.

Etter et meget nyttig og hyggelig besøk, kjørte vi ned til kaia hvor vi skulle ta sjøveien videre til Sverige. God mat på båten, litt godishandling i Sverige, så var vi fremme på hotellet i Sarpsborg.

Morgenen etter kjørte vi til hovedstaden og Oslo byarkiv i Maridalsveien. Øystein Eike, seksjonsleder for historisk seksjon og Cecilie Lintoft fortalte oss om en del av det de driver med. Vi hadde bestilt ekstra informasjon om hvordan de arbeider med formidling, et område de er veldig dyktige på.

Vi hadde på forhånd også spurt om å få se hvordan de oppbevarer kart og tegninger. Det er et stort arbeid som står foran oss hjemme i Kristiansand, og vi fikk noen gode tips til hvordan vi kan få gode opplegg for dette materialet i magasinene våre.

Man blir sulten av en så god runde hos gode kolleger, og etter faglig påfyll må man fylle på magen. En kort spasertur unna byarkivet ble det et solid måltid i Mathallen. En strålende fornøyd gjeng vendte så bilene sørover igjen.

Vi takker hverandre- og hyggelige, kompetente kolleger på Østlandet, for at studieturen ble så vellykket som den ble!

Oslo byarkiv

No items found.