Sjekk slektas skolehistorie
17
.
8
2023
-
8:00

Sjekk slektas skolehistorie

Torsdag ringes det inn for nok et skoleår, og mange tusen elever og lærere møter forventningsfulle opp på skolen. I våre arkiver - og nå på internett (!) finner du masse spennende dokumentasjon om elever som har hatt sin skolegang i vestre del av Agder.

Mange barn og unge er ekstra spente i dag. Nytt skoleår, kanskje ny skole, ny lærer - eller det er tilbake til et kjent og forhåpentligvis trivelig sted.

For mange er skolen et tilbakelagt kapittel. Men det er en tid som preget oss der og da, og spiller en stor rolle videre i livet. Det er viktig historie, derfor er det viktig for oss å ta vare på denne dokumentasjonen, og gjøre den tilgjengelig.

Takket være våre frivillige fra Slekt og Data (Slekt og Data Vest-Agder), har vi fått digitalisert hundrevis av skoleprotokoller fra vårt område. Foreløpig ligger det 367 dagbøker og karakterprotokoller på digitalarkivet. I skolearkivene finnes masse spennende informasjon. I tillegg til karakterer i ulike fag, kan det stå om barna manglet klær, om de måtte jobbe i stedet for å gå på skolen, hvordan de oppførte seg i timene, om de fikk straff etc.

Grunnet personopplysninger, har disse arkivene en sperre på internett på 100 år. Protokollene som ligger tilgjengelige er derfor fra 1923 og eldre.

Her kan du se hva som ligger ute, og ta en kikk: Digitalarkivet

Bilder fra skoler i Kristiansand

No items found.

Pryl for skulk - utsnitt fra karakterprotkoll Kongensgate skole (Digitalarkivet)

No items found.