
Da kvinnene inntok bystyret
I 1901 fikk en stor andel kvinner lov til å delta i kommunale valg for første gang. Kvinnedeltakelsen var ikke særlig høy i Kristiansand, men likevel tronet byen øverst i landet, med syv kvinner stemt inn i bystyret.

Sjekk slektas skolehistorie
Torsdag ringes det inn for nok et skoleår, og mange tusen elever og lærere møter forventningsfulle opp på skolen. I våre arkiver - og nå på internett (!) finner du masse spennende dokumentasjon om elever som har hatt sin skolegang i vestre del av Agder.

Mathilde Henriksen - verken «tøs» eller «en politimessig luksusgjenstand»
I disse dager pågår det en debatt om hva plassen til Agder politidistrikts nye hovedkvarter på Quadrum i Kristiansand, skal hete. Mange navn har blitt foreslått, hvor av en av dem er Mathilde Henriksen.

8. mars - Kvinners rett til borgerskap
Arkivene kan bidra til å belyse kvinners historie. Josefine Amalie Kjevig var én av kun to gifte kvinner som fikk borgerbrev med rett til å drive handel i Kristiansand i perioden 1850 - 1894.
Kvinner og næring traff blink
Temaet lokket, foredragsholder leverte, kringlebitene forsvant kjapt. En fullsatt sal fikk servert faglige og søte godbiter tirsdag kveld.

To slag Krag
Diskusjonene om hvor skulpturen og bysten over dikteren Vilhelm Krag skal stå, har vært i nyhetsbildet den siste tiden. Julaften var det 150 år siden Krag ble født, mens de to "kopiene" av dikteren ble satt opp for 58 og 89 år siden.

Digital fotoutstilling fra fredsdagene i 1945
I år er det 75 år siden frigjøringen i 1945. I den forbindelse har IKAVA, Aust-Agder museum og arkiv og Vest-Agder museet laget en digital fotoutstilling med bilder fra fredsdagene. Samarbeidet mellom de tre institusjonene er også en markering av at vi nå er ett Agder.

Naturmuseum og botanisk hage i Agder
I 190 år har det nå vært et naturmuseum i Agder. Dette museet som ble stiftet i 1828 som en del av Kristiansand Katedralskole har vært på en lang vandring siden den gang, med bytte av eiere, bytte av navn og bytte av lokasjon.