Vellykket kontaktkonferanse
29
.
11
2023
-
9:32

Vellykket kontaktkonferanse

Årets kontaktkonferanse var fullbooket. Tirsdag 28. november fikk 30 arkivansatte nyttig kunnskap og inspirasjon med seg hjem til sine kommuner.

- Vi kan ikke drukne i papirer, da havner vi selv i morsarkivet,

sa rådgiver Bård Raustøl humoristisk. Kanskje litt overraskende med tanke på tema, men latter og applaus fulgte det siste innlegget på årets kontaktkonferanse, som handlet om kassasjon av morsmapper.

Møterommet på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand sentrum, var fylt opp med arkivansatte fra de aller fleste kommunene i tidligere Vest-Agder og fylkeskommunen, sammen med våre folk i Arkivsenter sør. Dette er dagen da vi alle møtes og får delt erfaringer, bekymringer, ny kunnskap og tips. Arkivsenter sør får også vist hva vi driver med på forskjellige felt.

Årets program inneholdt to eksterne foredrag. Fra Oslo byarkiv kom Kristin Høigård Hofseth og fortalte om deres verktøy for prioritering av fagsystem.

Erlend Tengereid fra Kristiansand kommune snakket om innføring av DigiBarnevern.

Etter en god lunsjbuffet, ble de arkivansatte fra kommunene/fylkeskommunen satt i tre arbeidsgrupper for å bli bedre kjent -og diskutere fag.

Den siste timen kjørte vi på med fire raske innlegg fra Arkivsenter sørs rådgivere. Temaene var Arkivdagen 2023 - utstilling i Dyreparken, bruk av Arkivportalen, Digitalarkivet og til slutt det nevnte innlegget om kassasjon av morsmapper.

Vi er fornøyde med årets gjennomføring - og håper de dyktige arkivansatte i vårt område deler våre tanker.

Kontaktkonferansen 2023

No items found.

No items found.